Dobrý den, stavíme rodinný dům. V domě bylo plánované tepelné čerpadlo se zemním kolektorem a vodovodní podlahové topení. Bohužel v projektu byla chyba a zemní kolektor nelze provést. Dům má velmi malou tepelnou ztrátu a možnost velkých zisků přes plochy oken. Plus je zde plánována vzduchotechnika a rekuperace.
Nyní máme na výběr dvě varianty:
- Zachovat tepelné čerpadlo a udělat hloubkový vrt. Je to finančně náročné ale jako velký benefit vidím možnost chlazení v létě
- Topné kabely. Nelze chladit a má vyšší spotřebu, ale velká výhoda je pro mě jednoduchost systému
Moje otázka je. Je vhodné použít kabely a bylo by možné je připojit na fotovoltaiku? Fungovalo by takové řešení v zimě? Snížila by se závislost na elektřině ze sítě a na cenách elektřiny?
Děkuji
Tomáš Jeřábek
Nyní máme na výběr dvě varianty:
- Zachovat tepelné čerpadlo a udělat hloubkový vrt. Je to finančně náročné ale jako velký benefit vidím možnost chlazení v létě
- Topné kabely. Nelze chladit a má vyšší spotřebu, ale velká výhoda je pro mě jednoduchost systému
Moje otázka je. Je vhodné použít kabely a bylo by možné je připojit na fotovoltaiku? Fungovalo by takové řešení v zimě? Snížila by se závislost na elektřině ze sítě a na cenách elektřiny?
Děkuji